KompetenceCenter Vest
Kompetence Center Vest - KCV - er Hillerød Kommunes specialklassetilbud for normaltbegavede elever med specifikke vanskeligheder med impulsstyring/opmærksomhed (ADHD/ADD) og/eller kontakt/kommunikation (autismespektrumsforstyrrelse).
KCV er fordelt på Kornmarkskolens to afdelinger. Indskolingen og mellemtrinnet har til huse på Lille Lyngby afdeling og overbygningen på Skævinge afdeling.
Elever, der visiteres til KCV, profiterer af at være placeret i et skolemiljø, som ligger tæt op ad almenskolen, da det giver eleverne mulighed for i større eller mindre grad at være inkluderet i almendelen.
KCV har 70 pladser fordelt på alle klassetrin.
KCV er et heldagstilbud. For elever fra 0. kl. til og med 6. kl. er der alle dage tilknyttet et HFO-tilbud fra kl. 7.30 til kl. 8.00 og fra kl. 14.30 til kl. 16.30. HFO’ en følger kommunens lukkedage.
Vi har også et kontaktforældreråd/forældreråd (for første gang mogensinde i KCV's Historie)
Formål
Undervisningen på KCV tager udgangspunkt i Folkeskolens formålsparagraffer og følger reglerne i Bekendtgørelsen for specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand.
Derudover fokuserer vi særligt på:
- At afdække muligheder for at kompensere for elevernes vanskeligheder og derved give eleverne optimale rammer for at udnytte deres faglige potentiale.
- At tilbyde differentieret undervisning samt forskellige tilgange til læring, materialer og tempo.
- At styrke elevernes selvværd og give dem redskaber til at mestre tilværelsen – også efter folkeskolen. Dette blandt andet i Socialfag og Særlig tid, som alle elever i KCV har på skemaet.
- At give eleverne tiltro til egne muligheder med udgangspunkt i deres egne kompetencer og ressourcer.
- At udvikle forståelse, tolerance og respekt for hinandens forskelligheder gennem fagligt og socialt arbejde i KCV samt på tværs af hele Kornmarkskolen.
- At undervisningen sigter mod, at eleverne i KCV bliver i stand til at afslutte deres skolegang med Folkeskolens Afgangsprøver.
Personalet
Personalet på KCV består primært af uddannede lærere og pædagoger.
Lærer og pædagoger arbejder tæt sammen i team om en afgrænset gruppe børn.
Personalet er som udgangspunkt fast tilknyttet bestemte aldersgrupper på KCV, derved har de mulighed for at specialisere sig både fag-fagligt samt pædagogisk i den pågældende aldersgruppe.
Der er ansat en afdelingsleder for KCV, som er ansvarlig for den daglige ledelse og drift.
KCV har en pædagogisk vejleder, som bl.a. har ledelsesunderstøttende funktioner.
KCV betjenes af PPR, hvorfra der er en fast tilknyttet psykolog, der er sagsansvarlig for eleverne på KCV og rådgiver i forhold til den fremadrettede pædagogik. Derudover har KCV mulighed for at trække på ressourcepersoner i PPR, herunder talepædagog, fysioterapeut og specialundervisningskonsulent. Disse ressourcepersoner inddrages efter behov, gerne i forbindelse i opstartsfasen for nye elever og særligt tilrettelagte forløb.